torsdag den 2. august 2012

Selve EUROSCOLA arrangementet

Når man ankommer til Europa-Parlamentet i Strasbourg står der en lang kø af unge forventningsfulde europæere, som skal igennem sikkerhedstjekket. Mange af de unge er klædt i skoleuniformer eller fint tøj, da det er en stor ære for skolerne at få lov at repræsentere deres land. Enkelte skoler er skarpt fuldt af den lokale tv-station, andre har medbragt en journalist og nogle kommer uden.

Efter sikkerhedstjekket skilles lærerne fra og eleverne deles ud på det tema som de har forberedt hjemmefra. De fem temaer er ligeligt fordelt på hver deltagende skole, så alle lande er repræsenteret i de enkelte udvalg.
Lærerne fra hele Europa mødes og har her rig mulighed for at netværke og  aftale fremtidigt samarbejde imens de følger det program som er forberedt for dem - lærerne overværer den del af elevernes program som foregår i Europa-Parlamentet.

En fantastisk dag hvor man får rig mulighed for at mødes med unge og for lærerne kollegaer fra hele Europa. Fordomme får frit spil, og alle tager derfra fyldt med indtryk, som skal bearbejdes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar